Namesti/posodobi javo z enim klikom

Posodobitev jave se mi je zdela vedno nadležna. Zlasti ker vsaj v zadnjih par verzijah si mogel se prijavit v sistem kot admin uporabnik in ne le zagnat inštalacijo kot drug uporabnik. Uporabniki pa so seveda jamrali, da se jim stalno pojavlja v vrstici java update.
Seveda, da je še lepše auto-it se ni vedel obesit na gumbe. In če si imel srečo je en **** uporabnik mogel brez branja kliknit na strani “zaupaj viru – NE” in že je bilo treba ročno popravljat sredi ure.

Rešitev sem upam, da sedaj končno našel. Skripto na tej strani sem rahlo prilagodil tako, da se samodejno namestijo še vtičniki za brskalnike, ter za eno stopnjo znižal nivo teženja(varnost=medium)

Skripta je napisana na za trenutno javo JRE 7u51

Postopek:

 1. Na disk si shrani x64 ter x32 verzijo jave JRE.
 2. V isti mapi ustvari .bat datoteko s sledečo kodo:

  @echo off
  cls
  echo ——————————————————–
  echo .
  echo .
  echo . Installing Java Runtime Environment – Please Wait.
  echo . (This window will close once installed)
  echo .

  REM Installing JRE 32-bit
  “%~dp0jre-7u51-windows-i586.exe” /s /v”AgreeToLicense=YES IEXPLORER=1 MOZILLA=1 REBOOT=SUPRESS JAVAUPDATE=0 SYSTRAY=0 WEB_JAVA_SECURITY_LEVEL=M”

  REM If 64-bit Windows JRE 64-bit is also required
  REM Installing JRE 64-bit
  if exist “%ProgramFiles(x86)%\” “%~dp0jre-7u51-windows-x64.exe” /s /v”AgreeToLicense=YES IEXPLORER=1 MOZILLA=1 REBOOT=SUPRESS JAVAUPDATE=0 SYSTRAY=0 WEB_JAVA_SECURITY_LEVEL=M”

  RE Disable automatic updates
  reg delete “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run” /v SunJavaUpdateSched /f
  reg add “HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\JavaSoft\Java Update\Policy” /v EnableJavaUpdate /t REG_DWORD /d 0 /f
  REM Return exit code to SCCM
  exit /B %EXIT_CODE%

 3. Če je prišla nova verzija jave popravi v kodi “jre-7u51-windows-x64.exe” oziroma “jre-7u51-windows-i586.exe” v ustrezno ime.
 4. Zaženi ta .bat na željenem računalniku (deluje tudi iz skupne mape), po potrebi vnesi admin geslo, počakaj, da CMD zgine in si končal.